Bethesda Kórház Alapítvány

Vissza
A Bethesda Gyermekkórház az egyetlen egyházi kézben lévő gyermekkórház Magyarországon

Célunk az égéssérült és epilepsziás gyermekeket gyógyító Bethesda Kórház fejlesztése, támogatása. Az alapítvány 1992-es létrehozásakor többek között a következő célokat tűzte maga elé: 1.) A Bethesda Gyermekkórházban végzett gyógyító munka tárgyi feltételeinek, orvos-szakmai hátterének javítása, fejlesztése. 2.) Betegségmegelőzést, egészségmegőrzést javítását célzó programok, oktatás, képzés, tudományos munka támogatása. 3.) A kórház rekonstrukciójának, felújításának támogatása. A Bethesda Kórház fontos országos feladatot lát azzal, hogy itt működik az Országos Égés-sebészeti Központ. Súlyosan megégett gyermekek az egész ország területéről ide kerülnek. De ilyen a Neurológia is, ahol nagyon sok epilepsziában, izombetegségben szenvedő gyermeket gondozunk, gyógyítunk. Évente 100.000 gyermek fordul meg intézményünkben különböző gyermekbetegségekkel, akiket ambulánsan és fekvő osztályon gyógyítunk. (a fenti osztályokon túl: Sebészet, Fül-orr-gégészet, Intenzív, Csecsemő, Rehabilitáció) A kórház 1866 óta végez gyógyító munkát, sok-sok generáció gyógyult e falak között. Az első kórházat a budapesti Németajkú Egyházközség alapította, diakonisszák dolgoztak benne nővérként, 1953-ban államosították, majd 1992-ben lett ismét a Református Egyház a fenntartója. Kórházunk az egyetlen egyházi működtetésben lévő gyermekkórház Közép-kelet Európában. Az alapítvány ezt a munkát segíti azon támogatói segítségével, akik adójuk 1 %-át vagy pénzadományt ajánlanak fel a közhasznú szervezet támogatására. Így valósulhatott meg a közelmúltban többek között a Csecsemő Osztály teljes felújítása, Gasztroszkóp, laborautomata, autizmust vizsgáló tesztek beszerzése. Kérjük, segítse Ön is, az Önök cége, vállalkozása e nemes ügyet, hogy gyógyulhassanak beteg gyermekeink!
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás