Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Vissza
A tehetségeknek elsősorban lehetőséget, bátorítást, és segítségnyújtást kívánunk adni.

AZ ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE: -Tehetségazonosítás -Tehetséggondozás -Tehetség tanácsadás -Önkéntes menedzsment -Képzés -Rendezvények -Kiadványok -Együttműködés, hálózatépítés. A tehetségeknek elsősorban lehetőséget, bátorítást, és segítségnyújtást kívánunk adni. A kultúra alapjaira támaszkodva szervezzük tematikus, nyári, sport és a komplex művészeti táborainkat. A hosszú távú tehetséggondozás az ösztöndíjrendszerhez kapcsolódó mentori tevékenységgel, és a periodikus, évközi tehetséggondozó programokkal valósul meg. Programunk keretében évente két tehetséggondozó tábort szervezünk a sport és a komplex művészetek területén. A 2008–2011-es években a sport táborban összesen 140-en, a művészeti táborban 2009 és 2011 között 105-en vettek részt. A résztvevők között a hátrányos helyzetűek aránya 100%, a halmozottan hátrányos helyzetűeké 96% volt. Jelenleg 19 ösztöndíjasunk fejlesztheti tudását az Alapítványunk által nyújtott anyagi és mentori segítséggel. A kiválasztásra került gyermekek közül száznál is többen fejlődhetnek a tematikus évközi programok segítségével. A nevelésükben közösen tevékenykedő szüleiknek, pedagógusaiknak, valamint a tehetséggondozással foglalkozó szakembereknek előadásokat, képzéseket szervezünk. A pszichológiai hátteret igénylő vizsgálati és kutatási módszereknél a Károli Református Egyetem Pszichológiai Intézetével állunk évek óta szoros együttműködésben. Alapítványunk 2009 óta Tehetségpont. A Tehetségpontok összefogják az adott térség tehetségsegítő munkáját és fontos szerepet kapnak a Nemzeti Fejlesztési Terv Magyar Géniusz programjában, amelynek programját a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács koordinálja.
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás