Bicebóca Alapítvány

Vissza
Fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok és családjuk támogatása

A Bice-Bóca Alapítványt 1990 szeptemberében a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hozta létre. Alapítványunk célja a Magyarország területén élő, tizennyolcadik életévüket be nem töltött, fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok és családjuk támogatása, különösen tanulmányaik segítése, habilitációjuk elősegítése, szabadidejük szervezése, életkörülményeik javítása. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élők, mint a társadalmi kirekesztettség által egyik legveszélyeztetettebb csoport sajátos helyzetére, a többszörös megkülönböztetés problémájára. A Bice-Bóca Alapítvány jelenlegi működésének bemutatása - Kiadványok szerkesztése, kiadása - Szülők Országos és Regionális Segítő Hálózata (SORS-Háló) szervezése - Kutatás a mozgássérült gyermekek és a családok helyzetről - Bice-Bóca Tábor - Információnyújtás, tanácsadás, felvilágosítás - Forrásfejlesztés - A Bice-Bóca Alapítvány intézményei: Alapítványunk társadalmi tevékenységein túl szociális szolgáltatási tevékenységet is végez. Országosan két telephelyen, korábban hat, önálló szolgálat összevonásával két integrált támogató szolgálatot működtetünk a fogyatékossággal élő emberek, a fogyatékos gyermeket nevelő családok életminőségének javításáért.
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás