Addetur Alapítvány

Vissza
Esélyegyenlőség, önállóság, önrendelkezés, teljes élet …

Alapítványunkat 1990-ben a ma MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) néven ismert intézmény hozta létre. Immár több mint húsz éve azon dolgozunk, hogy különböző, egymásra épülő szolgáltatásokon keresztül segítsük a mozgássérült emberek önálló életét az otthoni környezetben, a munkában, az oktatásban, a sportban, a szabadidő eltöltésében. Tevékenységi körünk a modern, komplex rehabilitáció szinte összes területét magába foglalja. Annak érdekében, hogy teljes körű szolgáltatást tudjunk nyújtani, több területen működtetünk különböző intézményeket: - Addetur Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola - Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központ - Mozgássérültek Integrált Társas Otthona - Kaptár Fogyatékos Emberek Átmeneti Otthona - Önálló Életért Fogyatékos Emberek Átmeneti Otthona Az Addetur Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskolában sajátos nevelési igényű, elsősorban mozgássérült fiatalok, és hátrányos helyzetű ép fiatalok integrált oktatása történik. Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy a diákok ne egy elszigetelt környezetben készülhessenek fel az életre. Az iskolában folyó kiváló szakmai munkának köszönhetően a tanulók megkapják a lehető legtöbb esélyt és tudást arra, hogy később minél zökkenőmentesebben be tudjanak illeszkedni a társadalomba. A Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központban 14 év feletti mozgássérültek számára egyéni fejlesztési terv alapján, modern eszközökkel felszerelt intézményben, mozgásterápiai, mentálhigiénés, képzési-oktatási, szociális és foglalkoztatási szolgáltatásokat nyújtunk, megvalósítva ezzel komplex rehabilitációjukat. A Mozgássérültek Integrált Társas Otthonában külön apartmanokban mozgássérült emberek részére biztosítunk lakhatást a teljes önálló életvitel lehetősége mellett. Az általunk fenntartott másik két átmeneti otthon is hasonló szolgáltatásokat nyújt. Tevékenységeinket a MEREK-kel (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) közösen, szoros szakmai együttműködésben végezzük. A www.addetur.hu oldalon részletesebben is megismerkedhet velünk. Kérjük, támogassa céljainkat!
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás