Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Vissza
A cukorbetegség figyelmet követel.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Erős Antónia 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát. Azt vallja, hogy lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni. Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők. Eredményeink: • Patikai vércukorszintmérés 2005 óta, amelyben bárki jelképes összegért megmérheti saját vércukorszintjét a sárga matricával megjelölt 600 patikában. • "Egycseppes" patikakereső, amelyet azért hoztunk létre, hogy Ön könnyebben megtalálja különféle szűréseink helyszínét. • Egy CSEpp Teszt - azaz ECSET - országjáró körút 2010-ben és 2011-ben, 2012-ben folytatjuk a programot Egyszer Élünk Körútnéven. • November 18-án Egy Csepp Világnap! A rendezvényen ingyenes szűrésekkel, családi és szórakoztató programokkal, koncertekkel és komoly nyereményekkel várunk mindenkit. • Megannyi rendezvény és egészségnap, amelyen több ezer ember mérette meg vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét; • Közösségi marketing kampány, amely nem csak a vércukormérés fontosságára, de a cukorbetegség szövődményeire, a megelőzés fontosságára és az egészséges életmódra is felhívja a figyelmet. Azt valljuk: "Egyszer élünk!" - azaz: éljük életünket örömmel, egészséggel és odafigyeléssel.
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás