Lámpás'92 Alapítvány

Vissza
Értelmi fogyatékos fiatal felnőttek számára személyre szabott lehetőségeket kínál.

Alapítványunk azzal a céllal alakult 1992-ben, hogy értelmi fogyatékos fiatal felnőttek számára személyre szabott, egyedi lakhatási és foglalkoztatási lehetőségeket dolgozzon ki. A 90-es évek elején szerveződő lakóotthonos programok legtöbbje a családról való életkor szerinti leválásban, a függetlenebb, felnőtt életszakasz kialakításában kívánta segítene sérült ellátottjait. Alapítványunk ezzel szemben célzottan családi kapcsolatokkal nem rendelkező, volt állami gondozott, fogyatékos fiatalok számára kínált hasonló programot. Esetükben a lakóotthon nem csak az önálló, felnőtt élet helyszíne, hanem az első és egyetlen saját otthon. Szolgáltatásainkat körét úgy alakítottuk ki, hogy klienseink minden élethelyzetére kínáljon valamilyen intézményes megoldást: a lakhatáson kívül foglalkoztatást, szabadidős és tehetséggondozó programokat szervezünk – legfontosabb célunk, hogy az egyénileg szükséges mértékű segítségek mellett fiataljaink tartalmas, teljes és önrendelkező életet élhessenek. Jelenleg három intézménytípusban (Értelmi Fogyatékosok Lakóotthonai, Családok Átmeneti Otthona és Utógondozó Otthon) 10 lakóegységben biztosítunk ellátást 118 fő rászorult személy számára, ezen kívül intézményi keretek közt folyik támogató szolgálatunk, foglalkoztatásunk. Az intézményi struktúránk gerincét adó lakóotthonos programunk felerészben saját tulajdonú, felerészben bérelt ingatlanokban folyik. 2005 óta birtokunkban van egy zsámboki családi ház, mely meleg, családi otthont biztosíthatna 10-12fő fogyatékkal élő, állami nevelésből kikerült fiatal számára. Az ingatlan jelenlegi állapotában erre a célra csak részben alkalmas, szükség lenne a ház felújítására, akadálymentesítésre és a fűtésrendszer korszerűsítésére. Ehhez keresünk forrásokat, pályázati lehetőségeket, támogatókat. A zsámboki ingatlan korszerűsítése és a lakóotthon tényleges beindítása nagyban segítené szervezetünk működését, és lakóink állandó színvonalú ellátását.
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás