Magyar Hospice Alapítvány

Vissza
A Magyar Hospice Alapítvány 2011-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

Célunk a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítése, a veszteséggel küzdő családok támogatása. Fontos a jó fájdalomcsillapítás, az odafigyelő gondoskodás, a lelki támogatás és szeretteink közelsége. Komplex programunk (otthoni és intézeti hospice ellátás, fájdalomcsillapító ambulancia, pszichológiai támogató szolgálat, gyászfeldolgozó csoport stb.) célja, hogy a súlyos betegen töltött utolsó időszak során az emberek továbbra is önazonosságuk tudatában, fájdalommentes, kiegyensúlyozott életet élhessenek, lehetőleg családjuk körében. Fő tevékenységünk a felnőttek és gyermekek otthoni hospice ellátása, melynek során a nővér, a fájdalomcsillapításban jártas orvos, szükség esetén a pszichoszociális és dietetikus szakember és a gyógytornász rendszeresen látogatja a beteget az otthonában. 10 ágyas Fekvőbeteg Részlegünk az otthoni hospice ellátó csoportunk háttérintézményeként működik. Célunk, hogy a Részlegre felvételt nyert betegek életminőségének javulása, az ellátás szükségességét indokló fájdalmak vagy egyéb tünetek enyhülése után a beteg hazakerülhessen otthonába, családja körébe. Pszichológusaink a rákbetegség diagnózisának pillanatától szívesen fogadják a betegeket és hozzátartozóikat, gyászoló családtagokat. A szolgálat kereten belül lehetőség van konzultációra vagy a terápia egyéni, családi és csoportos formájának igénybe vételére. Meggyőződésünk, hogy a szenvedőkhöz való szeretetteljes odafordulás töltheti meg az élet utolsó szakaszát is. Számunkra a legfontosabb az élet szeretete és az ember tisztelete. A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes, hiszen az emberhez méltó élet az utolsó pillanatokban is mindannyiunk alapvető joga.
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás