Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete

Vissza
Munkánkkal az, igazságtalan nézőpont helyett egy új szemlélet meghonosítására törekszünk

Egyesületünket 1981-ben alapították mozgássérült emberek, akik azzal a céllal fogtak össze, hogy segítsék a Békés megyében élő mozgásukban akadályozott társaik társadalmi integrációját, oktatását, foglalkoztatását, rehabilitációját, megszervezzék szabadidős tevékenységeiket, hogy érdekeiket képviselni és érvényesíteni tudják. Céljaink: - Integrált oktatás kezdeményezése: óvodai nevelés és iskolai oktatás egészséges gyermekek között mozgássérült gyermekeknek és fiataloknak / súlyosan mozgássérültek számára személyi segítő biztosítása / azért, hogy a komplex rehabilitáció, habilitáció biztosításával fogyatékosságukból eredő hátrányaik leküzdhetőek legyenek. - Rehabilitációs tevékenységek anyagilag és eszközökkel történő támogatása; új lehetőségek felkutatása, kezdeményezése és megteremtése. - Sérült gyermekek számára rehabilitációs programok biztosítása. - Eszközkölcsönző működtetése: rehabilitációs, értelmi- és mozgásfejlesztő eszközök. - Rehabilitációs Centrum működtetése - Érdekképviselet - Állami támogatások ügyintézése - Közreműködés az "Akadálymentes környezet" program megvalósításában az épített környezet akadálymentesítéséért - Szakmai továbbképzések szervezése a Békés megyei sérült emberekkel foglalkozó nonprofit szervezetek, szakemberek számára - Munkahelyteremtés, megváltozott munkaképességű emberek munkába illesztése - Szabadidős tevékenységek: kirándulások, összejövetelek, klubok megszervezése
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás