Magyar Sportlótenyésztők, Magyar Félvér Tenyésztők

Vissza
A modern európai sportlótenyésztés hagyományos magyar elemekkel történő ötvözése a célunk!

A Magyar Sportlótenyésztők és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesülete (MSLT) azzal a célkitűzéssel alakult, hogy a lovassportok különböző szakágai számára eredményes lovakat tenyésszen. A célul kitűzött ló a modern európai sportlótenyésztés sikeres vonalait a magyar ló hagyományos értékeivel ötvöző széles genetikai alapokon nyugvó típus. Elsősorban olyan kiváló küllemű és egyszerű lovagolhatóságú egyedek tenyésztése a célunk, melyek a legmagasabb szintű versenyzésre is alkalmasak. Céljaink eléréséhez elengedhetetlen, hogy gondosan összeválogatott tenyészállománnyal rendelkezzünk. Ménjeinknek a sportban nyújtott kimagasló teljesítményen felül fontos, hogy egészségesek, genetikai hibáktól lehetőség szerint mentesek legyenek. Egyesületünk évente 2 alkalommal rendez Ménkörungot, ahol a fedezőmén jelöltek elbírálásán túl a már fedeztetési engedéllyel rendelkező mének bemutatására is lehetőség van. Hosszabb kihagyást követően 2013-ban megrendeztük a Ménversenyt, ahol az érdeklődőknek lehetősége nyílt a sportban nyújtott teljesítmény megtekintésére. Kancáink esetében arra törekszünk, hogy minden lehetséges tenyésztési és sport adatot a közönség rendelkezésére bocsássunk. Különböző szintű bírálatok szervezésével igyekszünk biztosítani az állomány magas szintű szelekcióját, mindebben jól képzett bírói gárda áll rendelkezésünkre. A bírálatokon tenyésztőink lemérhetik munkájuk eredményét és visszajelzést kaphatnak arról. Az elmúlt néhány években rendeztük meg a Csikóchampionatust, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Itt előzetes szelekciót követően az adott évben született csikók kiválogatott egyedei mérettetnek meg és kiválasztásra kerül az évjárat legkiválóbb egyede. Munkánk során legfőbb törekvésünk, hogy a magyar sportló hírnevét gyarapítsuk és tenyésztőinket támogassuk a piaci versenyben. Ebben további segítséget nyújt számunkra, hogy 2014-től a magyar sportlovakat egyedi, megkülönböztetett, lóútlevéllel látjuk el. Bízunk abban, hogy kitartó és céltudatos munkával a magyar sportló hírneve felvirágoztatható mind a tenyésztés, mind a sport terén. „TELJESÍTMÉNYRE TENYÉSZTÜNK!”
Mi a Mi Együtt?
Mi a Mi Együtt? Maga a szó: Együtt egyénenként más képet és értelmet jelenít meg. És ez így van jól! Vannak akik, azt mondják: Nagyfokú szociális érzékenység, tudatos társadalmi szerepvállalás! Mi, akik létrehoztuk, azt mondjuk: A mi ügyünk! Ez így egyre zavarosabb, ugye?:) Pedig ezek mind mi vagyunk. Rajtunk keresztül csupán egy jó döntéssel beteg gyermekek gyógyulását segítheti, éhező embereket, sérült állatokat menthet meg, vagy egy jó ügy mellé állhat! S mindezt úgy, hogy EZ ÖNNEK SEMMILYEN PLUSZ KÖLTSÉGÉBE NEM KERÜL!
 
Az oldalunk ebben segít! Lehetőséget kínálunk arra, hogy weboldalunkon keresztül vegye igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egyébként is igénybe venne máshol, viszont ha itt teszi, segít ott, ahol erre valóban szükség van. Hiszen a Mi Együtt csak egy jó döntés, ami nem kerül semmibe!
Üzenetküldés és üzletkötői időpontfoglalás