Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány is csatlakozott

A cukorbetegség figyelmet követel.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország legjelentősebb nonprofit szervezetei közé tartozik, 2005 óta küzd a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért. Számos tájékoztató és egészségügyi szűrőprogramot kínál gyerekeknek, fiatal felnőtteknek és idősebbeknek egyaránt azért, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód szerepére a diabétesz megelőzésében.
Programjaink:
- Az Egyszer Élünk Körút Magyarország legnagyobb gasztro- és zenei fesztiváljait látogatja végig, az "egycseppes" csapat mindenhol ingyenes egészségügyi szűrést (vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérést) kínál.
- 2013-ban megújul a patikaprogram: Cseppont Patikahét néven kétszer egy évben különféle mérőeszközökre szóló jelentős kedvezményekkel hívja fel a figyelmet az alapítvány az egészségügyi szűrések lehetőségére a Cseppont Patikákban (amelyeket jelképes összegért bárki igénybe vehet).
- Az Egy Csepp Világnap minden év novemberében az alapítvány legnagyobb programja: a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére több ezer embert várunk a Syma Rendezvényközpontba egy ingyenes családi egészségnapra, amelyen szűrések, koncertek, egészségpiac, gyerekfoglalkozások és még sok minden más várja az érdeklődőket.
- 2013-ban az alapítvány egy mesekönyvvel is piacra lép: a "Szárnyak és paták" 5-7 éves gyerekeknek szóló történet Finy Petra tollából. A sztori egyik mellékszereplője, Glu cukorbeteg. Az alapítvány ezzel a könyvvel is szeretné felhívni a figyelmet a gyerekkori cukorbetegségre, illetve annak elfogadására, a diszkrimináció csökkentésére.
További információ az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjairól: www.egycseppfigyelem.hu, Facebook/egycseppfigyelemalapitvany
Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.
Cimkefelhő
KGFB
Online biztosítás
Kötelező biztosítás
Adomány
Társadalmi szerepvállalás
Összefogás
Kalkulátor
Mi Együtt