Bethesda Kórház Alapítványa is a partnerünk

Csatlakozott a miegyutt.hu-hoz a Bethesda Kórház alapítványa is.

A Bethesda Gyermekkórház az egyetlen egyházi kézben lévő gyermekkórház Magyarországon és az egyetlen protestáns gyermekkórház Közép-kelet Európában.
1866-ban a Pesti Német Református Leányegyház alapította. Már a kórházalapítók is fontosnak tartották az evangéliumi szolgálat mellett a komoly, szakszerű betegápolást. Hogy ezt meg tudják valósítani, a németországi Kaiserswerthből szakképzett betegápoló diakonisszákat kértek a budapesti Bethesda részére. Ezzel alapozva meg a század első felére a Bethesda kórház hírnevét.
1953-ban más egyházi intézményekkel együtt államosították a kórházat, a diakonisszákat elküldték, az egyházi tulajdonjogot megszüntették. Ezt követően mind a Bethesda utcai osztályok, mind az Ilka utcai Lorántffy Szanatórium Apáthy István gyermekkórház néven működött. A felnőtt osztályok megszűntek.

1992 óta ismét a Magyarországi Református Egyház tulajdona a Bethesda, mely gyermekkórházként vesz részt a hazai egészségügyi ellátásban.
A kórházi épületek az átvétel idején igen rossz műszaki állapotban voltak.
Az eltelt 20 év alatt a Bethesda Gyermekkórház dinamikusan fejlődött, miközben a folyamatos rekonstrukció mellett új egységek létrehozása is folyik.
Cimkefelhő
Társadalmi szerepvállalás
Összefogás
Kötelező biztosítás
Mi Együtt
Adomány
Kalkulátor
Online biztosítás
KGFB