Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete is csatlakozott a Mi Együtthöz.

Egy fejlett városban is, főleg ott, ahol erre kevesebb pénz jut, nap mint nap szembesülhetünk azzal, hogy mennyire nem megoldott még mindenhol a mozgáskorlátozottak bejutása bizonyos helyekre. A hivatalokban ma már szinte ez mindenhol megoldott, de a hivatalos ügyeken kívül sok más olyan hely is van, ahova ők is szívesen mennének.
Mi van akkor, ha például éppen csak egy sarki kis közért mellett elhaladva kíván meg valaki egy szelet csokit? Nekünk, egészséges embereknek ez könnyű - feltéve ha van rá pénzünk - bemegyünk és megvesszük amit szeretnénk. Egy kerekesszékben közlekedő személynek ez szinte megoldhatatlan. Csak a bolti eladó jóindulatán múlik, hogy kimegy e, és megkérdezi e tőle, hogy mit szeretne.
Pár nappal ezelőtt láttam épp, hogy két kerekesszéket használó ember várt egy helyi buszra. Feltehetően akként volt hirdetve, hogy alacsony padlós jármű érkezik (különben nem hiszem, hogy egyszerre ketten is vártak volna), mely mozgáskorlátozottak eljutását is meg tudja oldani A pontból B pontba. A busz érkezett, de alacsonynak pont nem volt mondható. Még egy egészséges ember is nehezen jut fel arra a fajtára, mellyel ők is voltak kénytelenek szembesülni. Néztem őket, és a megdöbbenés az arcukra volt írva. Aztán pár másodperc után a döbbenetet felváltotta a kétségbeesés, mivel rájöttek, hogy most egy órát várniuk kell a hidegben, és reménykedniük, hogy a következő kiírás szerinti járat már számukra is megfelelő lesz. Tényleg így kell ez legyen?
Támogassuk hát őket is, hiszen sorsukat nem ők választották!

A Mi Együtt köszönti alapítványai, egyesületei között a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét is. Ők az elsők e területen a Mi Együtt életében. Örömünkre szolgál, hogy már őket is támogathatjuk a oldalunkon történő fogyasztásokból, és hozzájárulhatunk mindennapi működésükhöz.
Cimkefelhő
Adomány
Online biztosítás
Mi Együtt
Kötelező biztosítás
KGFB
Kalkulátor
Társadalmi szerepvállalás
Összefogás