OTP Lakástakarék

Előtakarékossági szerződés: A lakás-előtakarékossági szerződés egy speciális pénzügyi termék, amely egyszerre kínál garantált feltételekkel megtakarítási és hitel lehetőséget úgy, hogy az előre kiszámítható és vállalható teherviselést jelentsen a család vagy egy lakóközösség számára. 

A takarékoskodás időszaka alatt hónapról hónapra előre meghatározott összeget kell a számlán elhelyezni, amelyet az állam 30 %, természetes személyek esetén maximum évi 72.000,- forintos támogatással egészít ki, melynek révén magas hozam érhető el (megtakarítási időtől függően EBKM állami támogatás nélkül: -0,23 – 2,86%, EBKM állami támogatással: 7.00- – 15.20%). Emellett az OTP Lakástakarék a befizetésekre és támogatásokra kamatot ír jóvá. A havi megtakarítás összegét mindenki maga választhatja meg, nagysága a megtakarítási időtől függően 620,- Ft és 20.000,- Ft között lehet, amely ugyanakkor a megtakarítási idő alatt is bármikor módosítható. 

Ha a megtakarítás összege nem fedezné az igényeket, egyszerű és gyors hitelbírálat után lehetőség van olyan, a szerződéskötéskor meghatározott garantált kondíciójú (előre rögzített, fix kamatú és kezelési költségű) lakáskölcsön felvételére, melynek nagysága elérheti a megtakarítás csaknem másfélszeresét. 

A lakáscélú felhasználás széles körű: lakótelek, új és használt lakás megvásárlása, közműépítés. A megtakarítás lakásfelújítás keretében szinte minden beépített berendezés megvásárlásának finanszírozására – konyhabútor, beépített szekrények, tűzhely, légkondicionáló berendezés – felhasználható. 

Lakáselőtakarékossági szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozó kedvezményezett részére. Ilyen kedvezményezett lehet például házastárs, testvér, szülő, nagyszülő, gyermek vagy unoka. 

Időpontegyeztetés, információ:

Balogh Kornélia +36-20-9-622-077